Чехия връща от 1 септември задължителното носене на маски в обществения

...
Чехия връща от 1 септември задължителното носене на маски в обществения
Коментари Харесай

Чехия връща маските в транспорта и закритите обществени места

Чехия връща от 1 септември наложителното носене на маски в публичния превоз и на доста от закритите публични места. Причината е нарастване на случаите на ковид. На този декор държавното управление в Прага изрази очакване за сложна есен, съобщи Ройтерс.

" Разглеждаме това като превантивна мярка поради вероятността, че ни чака комплицирана есен, изключително след 1 септември, когато ще има засилени обществени контакти ", съобщи чешкият министър на опазването на здравето Адам Войтех при оповестяването на решението.

Според новите правила хората ще би трябвало да носят маска в магазините, общите пространства на учебните заведения и в публичните здания, само че не и на работното си място и в заведенията за хранене и питейните заведения. На 1 септември отварят учебните заведения след лятната почивка. Освен това, правителството намали периода на карантината за контактните на инфектирани лица от 14 на 10 дни. 

Чехия, чието население е 10,7 милиона души, е записала общо към 20 000 случая на Covid-19, само че единствено 397 умряли, което е много невисок брой спрямо доста европейски страни, отбелязва Ройтерс. Понастоящем дейните случаи са 5816 - най-големия брой досега - само че броят на хората които се нуждаят от болнично лекуване продължава да понижава. Към вчерашния ден в болница с Ковид-19 са били единствено 104 души.

През март Чехия стана една от първите европейски страни, въвели наложително носене на маски на множеството публични места, само че последователно стартира да анулира условието предвид на намалелия брой на инфекциите в края на пролетта. Те обаче още веднъж започнаха да се усилват. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР